Print

Event

ICT Verticals and Horizontals for Blockchain Standardisation
Title:
ICT Verticals and Horizontals for Blockchain Standardisation
When:
Wed, 13. January 2021, 09:00 h - 12:30 h
Where:
Virtual Meeting
Categories:
Digital Transformation, Information, Intelligence, Systems and Applications, Research, Border Security, Digital Security

Description

The LOCARD project coordinator, Dr. Constantinos Patsakis has been invited by the European Commission to the round table “ICT Verticals and Horizontals for Blockchain Standardisation” aimed at presenting the work done and explore further involvement into activities of blockchain standardisation bodies.

The agenda of the event is provided below:

Introduction

Time (CET)Agenda ItemEntitySpeakerDuration
09:00 Welcome EC, Head of Unit Pēteris Zilgalvis 10 min
09:10 Welcome, Objectives and Agenda EC, Policy Officer; co-chair Rapolas Lakavičius 10 min
09:10 Welcome, Objectives and Agenda EC, Policy Officer; co-chair Rapolas Lakavičius 10 min
09:20 Welcome EC, Policy Officer Dietmar Bremser 15 min
09:35 Welcome INATBA, representative co-chairing the event Siân Jones 10 min

 

Presentations

TimeProjectSpeakerDuration
09:45 IEEE Mitch Parker 15 min
10:00 Stand ICT Francesco Osimanti 10 min
10:10 ISO TC307 Cybersecurity Julien Bringer 10 min
10:20 ISO TC307 WG6 Use-Cases Fiona Delaney 10 min
10:30 SOTER Ana Gonzalez Segura 10 min
10:40 TRAPEZE Uros Milosevic 10 min
10:50 Cybersec4Europe Antonio Skarmeta 10 min
11:00 SECONDO Christos Xenakis 10 min
11:10 nIoVe Konstantinos Votis 10 min
11:20 cyberwatching.eu Nicholas Ferguson 10 min
11:30 LOCARD Constantinos Patsakis 10 min
11:40 CEN/CENELEC JTC19/JTC13 Andrea Caccia 5 min
11:45 Roundtable Introductions   15 min
12:00 Q&A and Discussion Siân Jones (INATBA, representative co-chairing the event) 30 min


Venue

Location:
Virtual Meeting